Táto polievka vás ráno naštartuje lepšie ako hrnček kávy či studená sprcha. Na poludnie váš žalúdok príjemne pripraví na hlavný chod a večer sa stane balzamom, ktorý preladí vaše tráviace ústrojenstvo do kľudového režimu. V sklenenom hrnci Nyko sa z honu na knedličky stane aj vizuálne dobrodružstvo. Rozpis na 4 porcie: droby z 1 kurčaťa 2 mr...
Blog, Strana 3
Čerstvý pstruh upečený s cesnakom, citrónom a prerastenou slaninou nenechá jediný chuťový pohárik suchý. S čerstvým šalátom z cherry paradajok, pohárom moravského bieleho vína a milovanou osobou je zarobené na úžasný večer. Rozpis na 2 porcie: 100 g zemiakov 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie 2 pstruhy soľ 2 strúčiky cesnaku 1 bio...
Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní, s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky. Rozpis na 12 porcií: 300 g hladkej múky 1 lyžička škorice 1⁄2 lyžičky mletého klinčeka 300 g masla 300 g m...
Kto by bol pred časom povedal, že sa u nás limonáda zo šalátovej uhorky stane takou populárnou! Kombinácia bezového sirupu, čerstvých uhoriek a kyslej limetkovej šťavy vás bezpečne prevedie úmornými letnými horúčavami. Rozpis na 6 porcií: 450 g šalátových uhoriek 2 limetky 50 krupicového cukru 100 ml bazového sirupu hrsť čerstvej mäty ...
Tiež by ste si dali mäkké hovädzie mäso rozplývajúce sa na jazyku, voňavý špenát ak tomu domáce žemľové knedle? Pripravili sme si pre vás recept, ktorým zaručene očaríte vašu rodinu pri nedeľnom obede. Rozpis na 4 porcie: 600 g hovädzieho stehna 2 cibuľa 2 lyžice rastlinného oleja 1000 ml zeleninového vývaru soľ mleté čierne...
Nie nadarmo sa hovorí, že polievka je základ. O zemiakovej polievke uvarenej z poctivých českých surovín to platí dvojnásobne. Napriek tomu, že sa niektorým z vás bude táto polievka zdať ako trochu obyčajné jedlo, tak verte, že v robustnej sklenenej miske sa aj zemiaková polievka razom premení na delikátnu pochúťku. Rozpis na 4 porcie: 50 g m...
Čerstvo upečený domáci chlieb nestihne mnohokrát ani vychladnúť a polovica ho zmizne. Upečte si aj vy chrumkavý kváskový chlieb, po ktorom sa len tak zapráši. Príprava vám nezaberie príliš veľa času, chlieb totiž vykysne priamo vo forme, v ktorej ho budete následne piecť. Podľa tohto receptu upečiete dva chleby v dvoch formách na biskupsk...
Prestal vám chutiť obyčajný jogurt z obchodu? Otestujte poctivý domáci jogurt „zo skla“ a po tom kupovanom sa vám už nikdy nezacnie. Vyrobíte ho jednoducho - pomocou Kilner sady na výrobu domáceho jogurtu. A keď do neho ešte pridáte voňavé maliny a chia semienka, dostanete do seba množstvo ďalších zdraviu prospešných látok. Budete potreb...
Upečte si v sklenenej forme na pečenie niečo výdatné. Bravčová terina uspokojí aj tých najväčších milovníkov mäsitých pokrmov. Môžete ju servírovať teplú alebo studenú a s čerstvým chlebom. Rozpis na 10 porcií: 200 g šalotky 3 strúčiky cesnaku 1 lyžica olivového oleja 100 g sušených marhúľ 600 g bravčovej krkovice, namleté nahrubo 400 g ...
Krištáľové sklo (draselnovápenaté sklo - český krištáľ) Obsahuje 72% SiO2 a polokrištáľ s 80% obsahom SiO2. Vyrába sa tavením sklárskeho piesku s potašou a vápencom. Je tvrdšie, horšie taviteľné, lesklé a stále. Je vhodné na výrobu chemického a stolného skla. Vyrábajú sa z neho predmety dekoratívne a umelecké. Náhradou časti potaše vzniká so...
Na svete existuje nepreberné množstvo druhov vín, ktoré sa od seba líšia svojím charakterom. Ak si t...
Myslíte si, že nezáleží na tom, v akých pohároch podávate alkoholické nápoje? Vedzte, že správne nas...