Z technických dôvodov bude 28.10. zákaznícka linka a expedícia mimo prevádzky.

Blog, Strana 4

Výpis článkov

Bravčová terina

Upečte si v sklenenej forme na pečenie niečo výdatné. Bravčová terina uspokojí aj tých najväčších milovníkov mäsitých pokrmov. Môžete ju servírovať teplú alebo studenú a s čerstvým chlebom. Rozpis na 10 porcií: 200 g šalotky 3 strúčiky cesnaku 1 lyžica olivového oleja 100 g sušených marhúľ 600 g bravčovej krkovice, namleté nahrubo 400 g ...

Aké sú druhy skla

Krištáľové sklo (draselnovápenaté sklo - český krištáľ) Obsahuje 72% SiO2 a polokrištáľ s 80% obsahom SiO2. Vyrába sa tavením sklárskeho piesku s potašou a vápencom. Je tvrdšie, horšie taviteľné, lesklé a stále. Je vhodné na výrobu chemického a stolného skla. Vyrábajú sa z neho predmety dekoratívne a umelecké. Náhradou časti potaše vzniká so...

Výber vhodného pohára na víno

Na svete existuje nepreberné množstvo druhov vín, ktoré sa od seba líšia svojím charakterom. Ak si t...

Aké poháre použiť na liehoviny

Myslíte si, že nezáleží na tom, v akých pohároch podávate alkoholické nápoje? Vedzte, že správne nas...

Aký pohár vybrať na whisky?

Whisky môžete piť čisto teoreticky z čohokoľvek - čo napokon platí pre každý nápoj. Jej jedinečnú ch...

Ako pripraviť domácu kvasenú zeleninu

Krátko kvasená zelenina, pickles alebo kimchi – za týmito názvami sa skrýva zdravá pochúťka, ktorú b...

Aké sklo vybrať na dezerty

Neviete si predstaviť hostinu bez „sladkej bodky“, ale neradi trávite čas postávaním pri rozpálenej ...

Opitý punč s ovocím

Lahodný opitý punč s ovocím zahreje na tele aj na duši. S týmto receptom ho ľahko zvládnete. V sklenenom hrnčeku potešia nielen vaše chuťové bunky, ale bude naň aj krásny pohľad. Rozpis na 6 porcií: 80 g krupicového cukru 2 zvitky škorice 6 klinčekov 2 badiány 2 bio pomaranče 2 bio limetky 100 ml rumu 400 ml červeného vína 2 mandarínk...

Recepty na kvasenú zeleninu v skle

Výroba domácej kyslej kapusty krok za krokom Budete potrebovať: 2,2 kg čerstvej kapusty s odstráneným stredom 3 lyžice morskej soli Postup: Kapustu nakrájajte najemno a vložte do misy. Ak preferujete chrumkavejšiu konzistenciu, nakrájajte kapustu viac nahrubo. Osoľte. Pomocou varechy alebo drevenej lyžice kapustu jemne miešajte zhruba...

Zaváranie s pohármi LOCK EAT

Príprava pohárov Pred použitím zaváracieho pohára skontrolujte, či na styčných plochách pohára...

Aké poháre použiť na koktaily

Už ste sa za svoj život neraz osviežili drinkom, ktorý ste si vlastnoručne vymiešali? Alebo do sveta...

Ako pripraviť kávu vo french presse

Chcete si doma vychutnať lahodnú kávu, ale nehodláte kvôli tomu kupovať drahý a neskladný kávovar? A...

Ovládacie prvky výpisu

53 položiek celkom