Opitý punč s ovocím

Lahodný opitý punč s ovocím zahreje na tele aj na duši. S týmto receptom ho ľahko zvládnete. V sklenenom hrnčeku potešia nielen vaše chuťové bunky, ale bude naň aj krásny pohľad.

Rozpis na 6 porcií:

  • 80 g krupicového cukru
  • 2 zvitky škorice
  • 6 klinčekov
  • 2 badiány
  • 2 bio pomaranče
  • 2 bio limetky
  • 100 ml rumu
  • 400 ml červeného vína
  • 2 mandarínky

 

Postup:

  1. Do veľkého hrnca nasypeme cukor a necháme ho rozpustiť. Potom prilejeme cca 1,5 l teplej vody, pridáme celé korenie a pozvoľna varíme asi 10 minút.
  2. Pomaranče a limetky dobre umyjeme a rozkrájame na tenké kolieska. Vložíme ich do hrnca a spoločne varíme ešte 10 minút.
  3. Nakoniec prilejeme rum, víno, pridáme olúpané mandarínky rozdelené na jednotlivé mesiačiky a necháme prejsť varom.
  4. Punč aj s ovocím nalejeme do veľkej kanvice a udržujeme v teple.

 

Inštrukcie a vybavenie:

čajové šálky Saturn 300 ml
doba prípravy: 35 minút
energetická hodnota (1 porcia): 759 kJ/181 kcal